MORTUPATH NEDERLAND: Typograaf 16 | 6921 VB | Duiven | Tel: +31 316-266056

Mortupath: inrichting en producten voor mortuaria, uitvaartcentra en forensisch laboratoria
Mortupath: inrichting en producten voor mortuaria, uitvaartcentra en forensisch laboratoria

Nieuws

VWR International, LLC breidt met overname van Klinipath BV zijn Europese portefeuille uit

19 september 2014
VWR International, LLC breidt met overname van Klinipath BV zijn Europese portefeuille uit

RADNOR, Pennsylvania, 10 september 2014 /PRNewswire/ -- VWR International, LLC [http://www.vwr.com/], een toonaangevende onafhankelijke distributeur van laboratoriumapparatuur, -materiaal en -diensten aan life science en onderzoeksbedrijven, kondigde vandaag de overname van Klinipath BV, en diens dochterondernemingen Immunologic BV, Mortupath BV en Klinipath BVBA, aan. De capaciteit en de portefeuille van VWR in histologie, immunologie en klinische chemie in Europa worden door deze overname wederom vergroot.

Klinipath en zijn dochterondernemingen, onafhankelijke distributeurs van apparatuur, verbruiksartikelen en reageermiddelen, zijn gevestigd in Duiven, Nederland en Olen, België. Zij vertegenwoordigen een aantal vooraanstaande leveranciers voor de klinisch chemische industrie voor de histologie-, pathologie-, cytologie- en immunologiesector, en brengen ook een uitgebreide portefeuille van eigenmerkproducten van apparatuur, reageermiddelen en plastic verbruiksartikelen op de markt onder de namen Klinipath en Immunologic.

"Klinipath, Immunologic en Mortupath staan in Nederland en België te boek als vertrouwde merken," meldde Peter Schule, senior vicepresident VWR en voorzitter EMEA-APAC Lab and Distribution Services. "Klinipath steunt VWR's doorlopende doel om onze capaciteit en productportefeuille uit te breiden en ons nog verder op het gebied van de weefseldiagnostiek te begeven. De betrokkenheid bij hun medewerkers komt goed overeen met de waarden van VWR en de cultuur binnen ons bedrijf, en we zijn erg blij met de toetreding van het team van Klinipath-team tot de VWR-organisatie."

Financiële details van deze overname worden geheimgehouden.

Over VWR International, LLCVWR International, LLC [http://www.vwr.com/] heeft zijn belangrijkste kantoor in Radnor, Pennsylvania, en is een toonaangevend distributeur van laboratoriumapparatuur, -materiaal, en -diensten aan life science en onderzoeksbedrijven met een verkoopopbrengst wereldwijd van meer dan $ 4.1 miljard in 2013. VWR draagt bij aan de vooruitgang van het meest cruciale onderzoek ter wereld door producten en diensten te leveren aan laboratoria and productiefaciliteiten in de farmaceutica, de biotechnologie, industrie, het onderwijs, de overheid en de gezondheidzorg over de hele wereld. Met meer dan 160 jaar ervaring in de markt biedt VWR een gedegen netwerk dat duizenden gespecialiseerde laboratoria en instellingen over de hele wereld bereikt. VWR heeft wereldwijd meer dan 8500 werknemers die werken aan het stroomlijnen van de wijze waarop wetenschappers, onderzoekers, medische deskundigen en technici in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië hun voorraadbeheer en het onderhoud van hun laboratoriummateriaal regelen. Aanvullend steunt VWR haar klanten door het bieden van service met toegevoegde waarde zoals onderzoeksondersteuning, laboratoriumservice en operationele diensten.

Ga voor meer informatie over VWR naar www.vwr.com.